Множество движещи се компоненти на талигата / шасито трябва да издържат на различни атмосферни условия и да абсорбират удари и вибрации за комфортния превоз на пътниците. Компоненти като лагерите на колелата, лагерите на двигателя,на редукторите, на валовете, болтовете и фитингите са подложени на високи натоварвания. Тези постоянно увреждащи сили могат да увредят компонентите или дори да причинят строшаването им. Само строшаването на един компонент води до високи разходи за подмяна и ремонт, както и до закъснения. За намаляване на износването и шума в критичните точки, както и за удължаването на живота на колелата, трасето, лагерите и т.н., инженерите разчитат на LUBCON. Внимателно подбраната серия продукти е специално пригодена за нуждите на железопътната промишленост, удължава интервали за поддръжка и намалява оперативните разходи.

Греси
Stacks Image 3894
Sintono terra SK-RE
Високо-производителни смазки, на база на биоразградими синтетични естерни масла със специално подбрани сгъстители. Смазките намаляват износването на критичните контактни повърхности на колелото и релсата и подобряват работата им, дори и при високи натоварвания. Специалните греси са изключително прилепващи и предлагат добро термично поведение през всички сезони.
Stacks Image 3899
Sintono terra HLK
Тези уникални продукти са специално формулирани модификатори на триенето, значително намаляват шума при движението, скърцането по завоите и натоварването на челото на релсата, без отрицателно въздействие при потеглене или спиране. Специалните пасти се на база на синтетични масла, както и на специални, съдържащи твърди частици добавки с висока производителност. В резултат са лесно биоразградими и високо ефективни срещу генериране на шум. Тази многократно тествана и одобрена серия смазки отговаря на необходимите критерии за потегляне/спиране и предотвратява з значително генерирането на шум и скърцането по завоите.
Stacks Image 3908
Turmogrease Li 802 EP
Дълготрайна грес с литиев сапун сгъстител, в съчетание със специални добавки за оптималната работа на високо-скоростни шпиндели. Тази грес е разработена да покрие с един продукт изискванията за всякакви скорости и натоварвания, намалява триенето, предпазва от корозия и стареене, осигурява непркъснато смазване. Смазката за лагери предлага много добри смазочни свойства и е специално проектирана за високи натоварвания, температури и скорости (до 1 милион n • dm.).
Stacks Image 7525
Grizzlygrease BIO series L
Напълно биоразградими, без твърди частици, дълготрайни смазочни греси за смазване на трасето и фланеца на колелото. Базираните на биоразградимо естенор масло смазки значително намаляват шума, минимизират износването на колелото и на контактните повърхности на релсата и имат добро термично поведение през всички сезони. Те са особено устойчиви на вода / солена вода, предлагат висока якост на сцепление, изключително висока товароносимост, както и отлична стабилност на окисляване.

© 2020 Igor Albreht contact